[PD] mp3cast~ again

Richard Lewis richardlewis at fastmail.co.uk
Mon Feb 19 16:15:15 CET 2007

Hey there,

I'm trying to use mp3cast~ with Icecast 1.

Initially I had a patch where the settings messages ('passwd', 'mountpoint', 
etc.) for the mp3cast~ were sent when the patch was loaded and the 'connect' 
and 'disconnect' messages were sent in response to other events. In this 
setup I got all the expected messages from PD but I couldn't connect to the 
mp3 streams, my clients just said that Icecast was returning a 404 error.

I wondered whether perhaps it might help if I sent all the settings messages 
every time I sent 'connect' so I altered my patch. Now, it tells me that I'm 
sending a "Bad Password".

I tried altering the password in the icecast.conf file (which is very 
confusing and difficult on Debian) but it still doesn't like it. I wanted to 
tell makepasswd what password I wanted (by default it just makes up random 
passwords!) so I did this:

$ echo apassword | makepasswd --verbose --crypt --clearfrom=-

which seemed to work. I copied the encrypted version into my icecast.conf 
file. I guess thats right?

In PD, can you send send messages in any particular order? If so, would it 
matter what order I sent the 'connect' and 'passwd' messages to mp3cast~?

On the other hand, of course, that's probably not the problem anyway. Its more 
likely that my initial approach is best, I just need to find out why Icecast 
isn't serving up the mp3 streams...

Richard Lewis
Sonic Arts Research Archive
JID: ironchicken at jabber.earth.li

More information about the Pd-list mailing list