[PD] pduino set serial line device

media.gambler media.gambler at gmail.com
Tue Feb 20 15:45:56 CET 2007

that simple!

it was number 8, so extending the radiobutton to select the serial  
port was the simple solution!
thank you gordo&roman!

i'll now start to mess around with a stepper motor h bridge and try  
to combine it with camera tracing, so i might be back with another  
question soon...

thank you again!


On 20 Feb 2007, at 11:41, Roman Haefeli wrote:

> On Tue, 2007-02-20 at 01:34 +0100, media.gambler wrote:
>> hello list!
>> i'm trying to get my arduino board to run with pd.
>> i work on a g4 powerbook, OS 10.4.8 with the latest installer from
>> hans, Pd-0.39.2-extended-test7.
>> the arduino works fine with processing, the blinking led test file
>> works, so i upload the pd_firmware.
>> when i open the arduino-help file everything seems to work fine, i  
>> can
>> open a connection and get this message:
>> [comport] opened serial line device 1 (/dev/tty.Bluetooth-PDA-Sync)
>>  - is this already wrong? is that the correct type of connection?
> i assume not. for example on my computer, the arduino is
> on /dev/ttyUSB0 . to open that device with comport, i have to send a
> message [open 8(. the help-file of arduino has only a radio, that  
> covers
> the range from 0-7. but on many systems the right address is much  
> higher
> than 7 (e.g 48). i don't know what is usual on osx, but i would try  
> any
> number up to 100, until you see something like /dev/ttyUBS0 (this  
> is on
> linux, don't know about osx).
> roman
> ___________________________________________________________
> Telefonate ohne weitere Kosten vom PC zum PC: http:// 
> messenger.yahoo.de

More information about the Pd-list mailing list