[PD] testing 0.41-0test6 notes

Miller Puckette mpuckett at imusic1.ucsd.edu
Fri Oct 12 22:46:54 CEST 2007

Hi Ilya,

Thanks for reporting this... any idea whether it takes days or
weeks to crash?

Also, are you using ALSA and what audio hardware?  (that's usually where
the trouble comes in :)


On Fri, Oct 12, 2007 at 08:55:11AM +0000, ilya .d wrote:
> i have been running the 0.41-0test6 for a few weeks now (may be it's
> already a month) ..
> i usually keep pd running all the time , just with dsp swithced of (well
> sometimes i forget to do even that).
> when i used version 0.40 i almost havent had any crashes - apart from
> when myself screwed something up and it hang cause that was too much ;]
> basiclly what i noticed about the 0.41-0 , that after i leave it running
> for a while - pd-gui sort of hangs, so it keeps saying 'watchdog:
> signaling pd ...'
> after i kill the gui - it stops saying that, but there are still two
> proceses hanging - pd and pd-watchdog, i couldn't manage to kill those
> yet ..
> there actually two pairs hanging right now ..
> it didn't have any sofisticated patches open - just a couple of pretty
> basic abstractions in my init patch and probably a few helpfiles were
> left overnight.
> i did modify pd.tk , it is work in progress , but i attach it here.
> i got gentoo-linux system, which is relatively stable and up-to-date.
> gcc (GCC) 3.4.6 (Gentoo 3.4.6-r2, ssp-3.4.6-1.0, pie-8.7.10); glibc-2.5;
> linux-2.6.20-gentoo-r8; Tcl/Tk version 8.4 ..
> i got CONFIG_RT_MUTEX=y, but icouldn't sort out pam_limits to really
> enable it yet.
> i run pd with -rt, may that cause actual problem ?
> i ran 0.40 with -rt as well, was no porblem.
> Companies Act 2006 : http://www.londonmet.ac.uk/companyinfo

> _______________________________________________
> PD-list at iem.at mailing list
> UNSUBSCRIBE and account-management -> http://lists.puredata.info/listinfo/pd-list

More information about the Pd-list mailing list