[PD] arduino ProMicro problem with no. "13" coming in as "10"(Ubuntu 11.10)

Ingo ingo at miamiwave.com
Sat Feb 6 18:56:55 CET 2016


OK, found it!

Using		stty raw -F /dev/ttyACM0 	did the trick!
All numbers - incl. "13" are back as expected.
Now I'll have to look at how to save it to disk ...

Thanks again, Jan for directing me to the right place!

Ingo



> -----Urspr√ľngliche Nachricht-----
> Von: Pd-list [mailto:pd-list-bounces at lists.iem.at] Im Auftrag von Ingo
> Gesendet: Samstag, 6. Februar 2016 18:06
> An: 'Fred Jan Kraan'; pd-list at lists.iem.at
> Betreff: Re: [PD] arduino ProMicro problem with no. "13" coming in as
> "10"(Ubuntu 11.10)
> 
> Thanks Jan!
> 
> I just did that but have no clue what these parameters mean or how to
> change
> them. I have already created a /etc/init/ttyACM0.conf but don't know how
> to
> enter any correct values.
> 
> Here are (only) the differences of the two outputs:
> 
> good midi in unit:	bad midi in unit:
> 
> -cstopb			cstopb
> -clocal			clocal
> ixon				-ixon
> ixoff				-ixoff
> opost				-opost
> isig				-isig
> icanon			-icanon
> -iexten			iexten
> echo				-echo
> echoe				-echoe
> 
> If you (or anybody else) could give me a hint which of these settings
> might
> cause "13" to come out as "10" problem and how to change those settings
> I'd
> be extremely grateful!
> 
> Ingo
> 
> 
> 
> 
> > -----Urspr√ľngliche Nachricht-----
> > Von: Pd-list [mailto:pd-list-bounces at lists.iem.at] Im Auftrag von Fred
> Jan
> > Kraan
> > Gesendet: Samstag, 6. Februar 2016 16:33
> > An: pd-list at lists.iem.at
> > Betreff: Re: [PD] arduino ProMicro problem with no. "13" coming in as
> "10"
> > (Ubuntu 11.10)
> >
> > On 2016-02-06 03:00 PM, Ingo wrote:
> > >
> > > Does anybody have an idea how to fix this?
> >
> > You might try to compare the output of 'stty -a -F /dev/ttyACM0' on both
> > systems. It might be the newer Linux has a different idea about the
> > terminal type of /dev/ttyACM0.
> > >
> > > Thanks!
> > > Ingo
> > >
> > Greetings & success,
> >
> > Fred Jan
> >
> > _______________________________________________
> > Pd-list at lists.iem.at mailing list
> > UNSUBSCRIBE and account-management ->
> > http://lists.puredata.info/listinfo/pd-list
> 
> 
> 
> I'm having a strange problem with the transmission of my Arduino ProMicro
> MIDI interface on Ubuntu 11.10 (kernel 3.13).
> 
> It shows up as ttyacm0 in the system.
> 
> Every number "13" that I transmit which could be controller number "13" or
> a
> value like program change "13" comes in as number "10".
> 
> I suppose it is being recognized as a carriage return (13) which is being
> executed and then followed by a line feed (10) that actually gets
> transmitted to the [comport] object for some reason.
> 
> Does anybody have an idea how to fix this?
> Is there a ttyacm.conf (or similar) somewhere in the system that I could
> edit for a normal (non modem) behavior?
> Or can I set up the arduino to show up as a different device other than
> ttyacm?
> 
> On my other operating system everything is working fine with the same
> arduino and programming coming in as ttyacm0 - no special changes. Just
> another Ubuntu 11.10 with an older (original 2.6) kernel.
> 
> Thanks!
> Ingo
> 
> 
> _______________________________________________
> Pd-list at lists.iem.at mailing list
> UNSUBSCRIBE and account-management ->
> http://lists.puredata.info/listinfo/pd-list




More information about the Pd-list mailing list